Hakkımızda

Sayın Veteriner Kliniği Web Sitesine Hoşgeldiniz. Sitemizde kliniğimiz, kliniğimizde hizmet veren ekibimiz, verdiğimiz hizmetler hakkında bilginin yanısıra kedi ve köpeklerinizin bakımı ile ilgili püf noktalara da ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda iletişim bilgilerimizi öğrenebilir ve hızlı bir şekilde bize ulaşabilirsiniz.

İletişim

Oriental Longhair

Oriental Longhair

Kafa yapısına oranla oldukça geniş ve üst kısımları nokta şeklinde bir kulakOriental Longhair yapısına sahiptir. Badem şeklindeki gözleri burna yakın ancak birbirinden ayrıktır. Orta boyutlarda oldukça kaslı ve kemikli bir vücut yapısına sahiptir. Bacakları uzun ve arka ayakları ön ayaklarına oranla daha güçlüdür. Kuyruğu ince ancak kaslı ve dolgun tüylüdür. Vücudunu saran tüylerin üzerinde siyah ve koyu kahve mat çizgiler bulunur.






Karakteri

Oldukça duygusal, sadık kedilerdir. Anlayışlıdırlar ve kolayca eğitilebilirler.

Renkleri 

Bu ırk genelde sade renklerdedir. Tüyler; lavanta - krem, gümüş, tarçın, mavi - krem gibi karışımlardan da oluşabilir. Göz renkleri açık ve koyu yeşildir. Ancak çok nadir olsa da gözlerde mavi renk hakim olabilir. Yaşlı kedilerde ise gözler, her zaman soluk renklidir.

Tüy Bakımı 

Tüylerinin düzenli taranması sağlıklı görünmeleri sağlayacaktır.

Kökeni 

Oriental Longhair; görünüş itibariyle Oriental Shorthairdan biraz daha uzun tüylüdür. Kediseverler ve ırk araştırıcıları, bu ırka ilk önce diğer Shorhairlerden tek farkının tüylerinin sık olması olarak bakmış ve özgün bir ırk olarak kabul etmemişlerdir. Ancak bu ırkın kedileri; Persian gibi uzun, yumuşak ve şüphesiz diğer uzuntüylü kediler gibi parlak ve muhteşem bir görünüme sahip olmalarıyla kendilerini kabul ettirmişlerdir.

Toplam Kayıt: 49 [49 - 39] arası   
Sayfa: 1 2 3 4 5 SONRAKİ>>