Hakkımızda

Sayın Veteriner Kliniği Web Sitesine Hoşgeldiniz. Sitemizde kliniğimiz, kliniğimizde hizmet veren ekibimiz, verdiğimiz hizmetler hakkında bilginin yanısıra kedi ve köpeklerinizin bakımı ile ilgili püf noktalara da ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda iletişim bilgilerimizi öğrenebilir ve hızlı bir şekilde bize ulaşabilirsiniz.

İletişim

Manx

Manx

Yuvarlak bir baş yapısına sahiptir. Küçük ağzı yapısına rağmen; sağlamManx dişleri ve güçlü kemik yapısıyla güçlü bir çene yapısına sahiptir. Gözleri geniş, kulakları ise orta uzunlukta ve dik yapıdadır. Son derece gelişmiş kas yapısıyla orantılı bir vücut yapısına sahiplerdir. Bacakları öne doğru kıvrıkve kemiklidir. Arka ayakları ise ön ayaklardan daha uzun ve gelişmiştir. Bu ırkın en önemli özelliği ise kuyruksuz olmalarıdır.

 



Karakteri 

Biraz uyuşuk gibi görünselerde inatçı kedilerden değildirler. Çekingen ve sessiz karaktere sahip olan bu ırkın kedileri eğitilmeye müsait kedilerdir.

Renkleri 

Çeşitli renklerde görülebilirler. Tüyleri siyah, beyaz, mavi, kırmızı, gümüş, krem olabileceği gibi bu renklerin karışımından da oluşabilir.

Tüy Bakımı

Oldukça yumuşak ve düzgün tüylere sahiptirler. Tüylerinin düzenli taranması sağlıklı görünmeleri sağlayacaktır.

Kökeni 

Manx kedilerinin kökeni hakkında bilgiye genelde mitoloji kitaplarında rastlanılmıştır. Bu ırkın büyük Britanya sahillerinde Man adasında ilk kez görüldüğü sanılmaktadır. Mitoloji kitaplarına göre bu ırkın kuyruksuz olmasının sebebi İspanyol savaşçılarının kuyruklarını keserek av şapkalarına süs yapması olarak belirtilmektedir. Yüzyıllar boyunca İspanya'da yaşayan Manx'ların, Phoenicians ve İspanyol Armada sallarıyla yolculukları sırasında, sal kazası sonucu Man adasına sığındıkları ve daha sonra tanındıkları bilinmektedir.

 

Toplam Kayıt: 49 [49 - 39] arası   
Sayfa: 1 2 3 4 5 SONRAKİ>>