Hakkımızda

Sayın Veteriner Kliniği Web Sitesine Hoşgeldiniz. Sitemizde kliniğimiz, kliniğimizde hizmet veren ekibimiz, verdiğimiz hizmetler hakkında bilginin yanısıra kedi ve köpeklerinizin bakımı ile ilgili püf noktalara da ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda iletişim bilgilerimizi öğrenebilir ve hızlı bir şekilde bize ulaşabilirsiniz.

İletişim

Whippet

Whippet

Whippet küçük bir greyhound gibidir. Zarif ve ince yapılıdır; ancak aslındaWhippet oldukça dayanıklı bir köpektir. Sık ve kısa tüyleri kaplan desenli, siyah, kızıl, sarı, beyaz ya da geri ve bu renklerin karışımı olabilir. Burun kısmı uzundur ve başın genel görünümü aerodinamik bir yapıya sahiptir. Bu minyatür görünümlü greyhound küçük uçları kıvrık kulaklara, zarif kavisli bir boyuna, derin bir göğüse ve güçlü ve uzun bir sırta sahiptir. Karnı içeri çekik, kuyruğu kamçı gibidir.


 

Karakteri 

Whippet zeki, hareketli ve iyi huyludur. Bu sadık dost ev içinde sakin ve sessizdir. Bu ırk asla sert yöntemler kullanılarak eğitilmemelidir. Fiziksel ve zihinsel olarak zarar görebilir. Oyun içeren bir eğitim yöntemi kullanılmalıdır. Her ne kadar çok zeki olsa da bağımsız karakteri nedeniyle asla istenildiği gibi tam itaat etmeyecektir. Kızdırmadıkları ya da onunla sert oynamadıkları sürece her yaştan çocukla iyi anlaşır. Whippet temiz ve kokusuz bir köpektir. İyi bekçi köpekleridir ve yabancılara karşı mesafelidir. Kedi ve diğer küçük hayvanları kovalamayı sever ancak diğer köpeklerle arası iyidir. Birlikte büyütülürse evdeki kediyle anlaşabilir. Av köpeği olarak eğitilebilir. Whippet'ın tatlı karakteri onu iyi bir ev köpeği yapar. Whippet mükemmel bir koşucudur ve kısa sürede yüksek hızlara ulaşabilir. Diğer ırklara göre ani dönüş yeteneği daha üstündür. Bazıları tuvalet eğitimi almakta zorlanabilir.

Yaşam Ortamı 

Bu ırk soğuğa karşı duyarlıdır. Kışın kıyafet giydirilmesi tavsiye edilir. Yeterince egzersiz imkanı sağlandığında apartmanda da yaşayabilir. Whippet ev içinde sakindir ve küçük bir bahçede de mutlu olabilir.

Egzersiz İhtiyacı 

Pet olarak beslenen Whippetlara güvenli bir alanda serbest koşu yapma imkanı tanınmalıdır.

Bakımı 

Whippet'ın kısa ve düz tüylerinin bakımı kolaydır. Düzenli fırçalanması yeterlidir.

Kökeni 

Whippet 19 yüzyıl sonunda Greyhound, İtalyan Tazısı ve Terrier melezlenerek elde edildi. Whippet saatte 60 km 'ye ulaşabilen hızı ile mükemmel bir kısa mesafe yarışçısıdır. İngiliz işçi sınıfında bu köpeklerin yarıştırılması eski bir gelenektir.

Toplam Kayıt: 48 [48 - 38] arası   
Sayfa: 1 2 3 4 5 SONRAKİ>>