Hakkımızda

Sayın Veteriner Kliniği Web Sitesine Hoşgeldiniz. Sitemizde kliniğimiz, kliniğimizde hizmet veren ekibimiz, verdiğimiz hizmetler hakkında bilginin yanısıra kedi ve köpeklerinizin bakımı ile ilgili püf noktalara da ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda iletişim bilgilerimizi öğrenebilir ve hızlı bir şekilde bize ulaşabilirsiniz.

İletişim

Tibetan Terrier

Tibetan Terrier

Bir Terrier'den çok çoban köpeğine benzeyen, kare şeklinde vücut yapısınaTibetan Terrier sahip orta boy bir köpek ırkıdır. Kıvrak ve dayanıklıdır. Sırt seviyesi düzdür. Irka özgü geniş, yayvan ve yuvarlak ayak yapısı bir kar ayakkabısı gibi işlev görür ve karda yürürken batmasını önler. Çift katmanlı bir kürk yapısına sahiptir. Üst tabaka, düz veya dalgalı ince tüylerden, alt tabaka ise yumuşak yün benzeri tüylerden oluşur. Tüyler genel olarak uzundur ve baş bölgesindeki tüyler yüzünü kapatır. Ancak vücudu örten tüyler yerlere kadar uzanmamalıdır. Yavrularda tüyler tek tabakalı, daha kısa ve yumuşaktır. Bütün renkler ve renk kombinasyonları kabul edilir. Tüylü kuyruğunu vücut üzerinde kıvrık şekilde taşır. Gözleri büyük, birbirinden uzak ve koyu renklidir. Dişleri makas veya ters-makas ısırışıyla kapanır. Ters-makas ısırışında alt çenedeki dişlerin iç yüzü ile üst dişlerin dış yüzü sıkı şekilde temas eder. 

Karakter

Tibetan Terrier tatlı, nazik ve sevecendir. Yabancılara karşı çekingen olsa da ailesine derinden bağlanır, yalnız kalmaktan hoşlanmaz. Canlı, neşeli ve oyuncudur. Fakat zaman zaman dikbaşlı olabilir. Cesur ve zekidir, havlamayı sever ve iyi bekçilik yapar. Belli yaşın üstündeki olgun çocuklarla daha iyi anlaşır. Diğer köpeklerle biraraya geldiğinde baskın olmaya çalışabilir. Amerika'daki yetiştiricilerde bulunan soylar arasında boyut farkları olabilmektedir.

Yaşam Ortamı

Yeterli derecede egzersiz yaptırılırsa apartman dairesinde yaşayabilir. Ev içinde fazla aktif olmayan Tibetan Terrier küçük bahçeli bir evde rahat eder. 

Egzersiz İhtiyacı

Oldukça enerjik bir ırktır. Mümkün olduğunca düzenli aralıklarla koşmasına izin verilmelidir. 

Bakımı

Bu ırk oldukça fazla tüy bakımı gerektirir. Dökülen tüylerin toplanması ve düğümlerin oluşmasını engellemek için iki veya üç gün ara ile düzenli olarak fırçalanmalıdır. Bu işlem sırasında tüylerin asla kuruyken fırçalanmamasına dikkat edilmelidir. Suyla, petlere özel saç kremiyle veya tüy açıcı spreylerle tüyleri yumuşatıldığında taranması kolaylaşır. Özellikle eklemlere, sakallara ve arka bacak bölgesine özen gösterilmelidir. Her hafta veya 2 haftada bir yıkanmalıdır. Kulak girişini kapatan tüylerin düzenli olarak uzaklaştırılması gerekir. Ayak tabanlarındaki uzun tüyler ise küt uçlu bir makasla kesilerek kısaltılır. Show amaçlı bakılmayan köpekler özellikle yazın tamamen traş edilebilir. Çok az tüy döker. Tüy bakımı düzenli yapıldığında allerjik insanlar için iyi bir seçim olabilir.

Kökeni

Aralarında Shih-Tzu, Lhasa Apso ve Tibetan Spaniel olmak üzere, Tibet kökenli pek çok ırkın kökenini oluşturan antik bir köpek ırkıdır. Tibet'in Lost Valley ( Kayıp Vadi) bölgesinden gelmektedir. Bu bölgenin ulaşımı çok zor olduğu için ziyaretçilerin yanına yolculuğa eşlik etmek için genellikle Tibet rahipleri tarafından yetiştirilen ve şans getirdiğine inanılan bir köpek verilirdi. Tibetan Terrier olarak tanınan bu köpekler hediye olarak verilir, fakat asla satılmazdı. Irkın Batı'ya tanıtılmasında bizzat Dalai Lama tarafından kendisine Tibetan Terrier hediye edilen Dr. A.R.H. Greig rol oynamıştır. Dr. Greig sonraları İngiltere'de bir Tibetan klübü kurmuş ve ırkın dünyaya yayılmasını sağlamıştır. Tibetan Terrier 1973'te AKC tarafından kabul edilmiştir.

Toplam Kayıt: 48 [48 - 38] arası   
Sayfa: 1 2 3 4 5 SONRAKİ>>